Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Boerderij Omgeving Beschikbaarheid Tarieven en data Contact Route Praktische tips Gastenboek Puzzels testpagina Gastenboek afgekeurd Links 

Omgeving

De foto's

Omgeving

De boerderij ligt 500 meter van het historische brinkdorp Echten, met midden op deze brink de plattelandswinkel en tevens informatiecentrum 't HUUS met de BELLE. Veel lokale informatie is hier te vinden en ze hebben een uitgebreide website. Een aanrader. Men verkoopt er ambachtelijke producten, kunstnijverheid en kunst uit Echten en wijde omgeving. Mooie cadeautjes.

Om de hoek hiervan staat een replica plaggenhut. Hier kunt u zien hoe een veenarbeider met z'n gezin en z'n geit woonde in 1900. In die tijd gold de ongeschreven regel dat een nieuw huis mocht blijven staan als het tussen zonsondergang en zonsopgang was gebouwd en de schoorsteen 's ochtends rookte. In deze hutjes woonden de veenarbeiders met hun, vaak grote, gezinnen (klik foto's rechts).Een van de vele tips, die u in de mappen in de boerderij kunt vinden, is het levendige monumentendorp Orvelte. Het ligt middenin de driehoek Assen, Hoogeveen en Emmen. Heel bijzonder en ook interessant voor de kleintjes.

Er is zo veel meer te zien en te doen in Drenthe, kijk ook bij 'Praktische Tips' en bezoek de website Uitgids.

beschikbaarheid

boerderij

Ellert & Brammert (twee reuzen), het Nationaal Park Dwingelerveld en Kamp Westerbork (vluchtelingenkamp) zijn tevens tips uit deze mappen.

NIEUW! Draken en wolven in Ruinen!

Site met veel activiteiten.

Ontdek Drenthe:

Foto's Echtener Zand

Foto's omgeving

Home

l

l

l

l

l

l

l

l

omgeving


http://huusmitdebelle.mysites.nl/ http://www.orvelte.net/home/ http://www.nationaalpark-dwingelderveld.nl/documents/home.xml?lang=nl http://www.ellertenbrammert.nl/ http://huusmitdebelle.mysites.nl/ http://www.kampwesterbork.nl/home/ http://www.parkoikos.nl/index.php?id=19969&mid=4093 http://taribush.nl/ https://www.drenthe.nl/nl/home 

Bergakkers 1 7932 PE Echten gem. de Wolden

Te huur: 11-persoonsvakantieboerderijmet 5 slaapkamers,zuidwest Drenthe


http://www.magix.com